Dino Park Zlatibor

Ako ste se umorili od užurbane svakodnevice, poslovnih obaveza, gužve u saobraćaju, buke i zagušljivog vazduha, možda je vreme da razmislite o odmoru. Ukoliko zaista želite da se uputite na odmor gde ćete „napuniti baterije“, Zlatibor je uvek pravi izbor. Zaputite se na planinu gde je odmor zagarantovan, a pored uživanja u prirodi, udisanja ruže vetrova i odmaranja svih čula, na Zlatiboru ćete pronaći i sjajnu zabavu. Poslednjih godina Zlatibor je mesto gde je tokom cele godine na raspolaganju čitav niz sadržaja, tako da koliko god dana da provedete na ovoj planini, u jedno budite sigurni, neće vam biti dosadno. Zarad vašeg što sadržajnijeg boravka i što bolje zabave na „zlatnoj planini“, rešili smo da vam predstavimo jednu od nesvakidašnjih atrakcija koja je svoje mesto našla upravo na Zlatiboru.

Ako bi vam rekli da na Zlatiboru možete prošetati praistorijom i slikati se sa divovima iz doba jure, da li bi nam poverovali? Ako ne, onda se zaista morate uputiti na jugozapad Srbije i posetiti nesvakidašnju atrakciju, Dino park.

Najveći tematski park na Balkanu, koji se prostire na više od šest hekatra, mesto je gde će svaki posetilac Zlatibora poželiti da dođe opet. Poseta Dino parku i šetnja parkom iz doba jure omogućila je svim radoznalim gostima da u 21. veku makar na kratko zavire u mistično doba praistorije, doba kada su Zemljom šetali veličanstveni dinosaurusi.

Stalni stanovnici zlatiborskog Dino parka su 24 interaktivne replike dinosaurusa iz doba mezozoika. Smešteni u prelepi ambijent borove šume, zlatiborskoj padini ispod lečilišnog instituta Čigota dali su potpuno novi izgled i sadržaj koji je za kratko vreme postao popularan širom Srbije, ali i celog regiona. Ulaskom kroz kapiju parka stičete utisak da ste ušli u potpuno drugi svet. Na samom početku putovanja kroz eru mezozoika sve radoznale goste dočekuje Alosaurus. Nesvakidašnjim kricima i pokretima 300.000 godina unazad vode vas Spinosaurus i Veliciraptor, sve dok ne dođete do pećinskih ljudi i njihove neobične naseobine u steni. Pored čuvenog Triceratopsa, u parku će vas sačekati i njegov rođak Mojoceratops, zatim Karnotaurus, Brahiosaurus, Rujanogosaurus, Oviraptor, Stegosaurus, Stirakosaurus, Barionix i Psitakosaurus, Pteranodon i naravno čuveni Tiranosaurus Rex, najveći i najstrašniji od svih, a ipak omiljen među najmlađim posetiocima Dino parka.

Pored toga što će šetnja kroz park biti prava edukacija o životu dinosaurusa i vremenu kada su oni živeli na našoj planeti, još je bezbroj razloga da posetite Dino svet.

U ovom nesvakidašnjem parku krije se prava zabava za celu porodicu. U zanimljivim sadržajima i edukativnim radionicama podjednako će uživati i deca i roditelji, a čak će i bake i deke pronaći adekvatnu zabavu za sebe. Pored upoznavanja sa izgledom, životom i ponašanjem dinosaurusa, mališani koji posete Dino park mogu uživati i u brojnim drugim aktivnostima kao što su: dečiji zip line, dečije dino selo, veštačka stena za penjanje, avantura park, poligon za vožnju rolera i kvadova, 6D bioskop, mini golf, paintball... Nije redak slučaj da se i stariji posetioci Dino parka sjajno zabave na velikom zip linu, oprobaju svoje veštine u streličarstvu ili uživaju u jahanju ili vožnji kočijama iz Dino ergele. Ipak, roditelji najviše vole baštu pored bajkovitog jezera koja je pravo mesto za hedoniste. Uživajući u ukusima omiljene kafe, soka ili nekog drugog napitka ili pak degustaciji kulinarskih specijaliteta u Dino restoranu, opustećete se i na najbolji mogući način odmoriti sva svoja čula. Možete biti potpuno bezbrižni jer će deca uživati u zatvorenoj igraonici, Zorba ball-u, pikado fudbalu ili tjubingu uz društvo veselih Dino animatora. A ukoliko poželite uspomenu koja će vas uvek sećati na divno provedeno vreme u Dino parku, tu je i suvenirnica i jos niz sadržaja koji upotpunjuju ovo carstvo dinosarusa, jedinstveno na Balkanu.  

U nadi da smo vas zainteresovali i inspirisali da posetite Dino park i na kratko zavirite u neobičan svet praistorije, donosimo vam cene ulaznica i ostalih sadržaja.

Bez obzira na to koliko godina imate nikada nije kasno upustiti se u novu avanturu. Neka Zlatibor bude prava destinacija za nova iskustva, a Dino park je idealan početak.