BEOGRAD – ZLATIBOR KAKO UDALJENOST, KAKO I KUDA NAJBRZE STIĆI

Zlatibor je udaljen od Beograda 230 km, na zapad Srbije. Mnogima, naročito izletnicima  jako  je bitno kuda i kako što pre doci do ZLatibora. Uobicajena  i proverena maršuta je Ibarskom magistralom , Beograd-Stepojevac- Lazarevac-Ljig-Čacak- Požega- Užice – Zlatibor.

Izvesni nedostatak ove marsute je velika frekventnost saobracaja, ograničenje brzine i preticanja i česte radarske kontrole. Uobicajeno vreme putovanja ovom deonicom je 4 h.

Od 2016 godine izgradnjom Auto Puta od Ljiga do Preljine ova deonica je skraćena kao i vreme potrebnog puta do Zlatibora ko ovom deonicom prolazi. Očekuje se i završetak i nastavak auto puta prema Beogradu i Požegi kada će se to vreme značajnije smanjiti.

Druga deonica , manje frekvencije saobracaja je Beograd, Topola, Rudnik, Čačak, Požega, Zlatibor, kojom se skraćuje putovanje za onoliko, koliko se koristi deonica auto puta Beograd – Niš, sa iskljucenjem prema Topoli, tako da putem koji nije magistralan, izbegnete radarske kontrole i uobičajene gužve na putu.

Treca deonica koja se isto tako koristi kao nacin skracenja je; Beograd-Valjevo-Divcibare, Pozega,- Uzice-Zlatibor , s tim da je ova deonica, narocito u delu prema Kosjericu, opterecena velikim krivinama, zbog cega se ova deonica puta retko koisti u zimskom periodu u vreme sneznih padavima.

U svim slucajevima, racunajte na 4 h voznje , ujednačene i bezbedne!

SREĆAN PUT I SVAKO DOBRO SVIMA!