Poslednjih godina, tačnije od 2005-e, počela je ubrzano izgradnja  i investiciona ulaganja u  modernizaciju i proširenje samog centra naselja Zlatibor, na svim lokacijama. Gradnja se odnosila pre svega, na proširenje smeštajnih kapaciteta, jer, dešavalo se da bas u početku ovog procesa proširenja, nije bilo dovoljno kapaciteta u odnosu na priliv ljudi, koji su dolazali iz svih krajeva naše zemlje, bivših republika, evropskih zemalja… Napravljen je veliki broj luksuznih apartmanskih zgrada za smeštaj gostiju, takodje, veliki broj  apartmana i  lux vila za trgovinu, nekretnine, jer, vremenom, interesovanje za duži boravak na Zlatiboru, kod mnogih je svrsishodno podrazumevao kupovinu sopstvenih stambenih jedinica. U isto vreme sa unovčavanjem akcijskog kapitala, veliki broj akcionara popularnih firmi u nasoj zemlji, kupovinom nekretnine na Zlatiboru, smatralo je vanredno dobrim nacinom da dobijeni novac , na taj nacin sačuvao i vremenom, po slicnom postupku  ovaplotio…

Veliki broj dozvola za izgradnju objekata najmodernijeg  tipa, od vrhunskih materijala, sa lux enterijerima, izgradjeno je i prostorno predstavljeno na velikom broju sajmova graditelja! Interesovanja za kupovinu nekretnina; stanova, vila, kuca , ne jenjava i pored , uslovno rečeno, ekonomskih  problema u zemlji. Na Zlatiboru se i dalje gradi, lokacijski se pomeraju zahtevi prema Vodicama, Čajetini, Sirogojnu.  Sve to jeste Zlatibor, bilo pošumljeni delovi, bilo suvati, uglavnom, svak nadje sebe u odredjenom prostoru, na mestu gde mu dusa diše i zivi svojim zahtevom za slobodom!

 

Izgradnja sportskih terena, skijališta,bazena,spotskih hala,uskoro, izgradnja gondola, koja će od skijališta Obudojevica, prevoziti  turiste do ski centra Tornik, zasenice mnoge centre širom zemlje,pa i van njenih granica! Na ski centru Tornik, uredjene su tri staze,koje se tokom sezone skijanja , čak i u nedostatku snega, pomocu topova uvek  osvezavaju i popunjavaju snegom, tako da ljubitelji skijanja sa zadovoljstvom uvek dolaze na Tornik.  Veliko interesovanje za gradnju, pojavilo se  i ispod ovog ski centra, zbog prelepe prirode, jezera i reke, tako da  i taj deo aktuelan i po svemu atraktivan za mnoge sportove; skijanje, paraglajding, plivanje, planinarenje, jahanje, lov , ribolov, dzipijade, dobija nove objekte i uslužne kapacitete, koji su izgradjeni, i čija je izgradnja planirana tematski, već u pripremi!

Uglavnom, Zlatibor i sve u vezi njega, uvek ostavlja otvorene mogućnosti za svaciji plan i potrebe!

Dodjite nam i uverite se sami, do tada pogledajte priloge na nasim site-vima

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Оставите одговор