Zlatibor izgradnja

Poslednjih godina, tacnije od 2005-e, pocela je ubrzano izgradnja  I investiciona ulaganja u  modernizaciju I prosirenje samog centra naselja Zlatibor, na svim lokacijama. Gradnja se odnosila pre svega, na prosirenje smestajnih kapaciteta, jer, desavalo se da bas u pocetku ovog procesa prosirenja, nije bilo dovoljno kapaciteta u odnosu na priliv ljudi, koji su dolazali iz svih krajeva nase zemlje, bivsih republika, evropskih zemalja… Napravljen je veliki broj luksuznih apartmanskih zgrada za smestaj gostiju, takodje, veliki broj  apartmana I  lux vila za trgovinu, nekretnine, jer, vremenom, interesovanje za duzi boravak na Zlatiboru, kod mnogih je svrsishodno podrazumevao kupovinu sopstvenih stambenih jedinica. U isto vreme sa unovcavanjem akcijskog kapitala, veliki broj akcionara popularnih firmi u nasoj zemlji, kupovinom nekretnine na Zlatiboru, smatralo je vanredno dobrim nacinom da dobijeni novac , na taj nacin sacuvao ivremenom, po slicnom postupku  ovaplotio…

Veliki broj dozvola za izgradnju objekata najmodernijeg  tipa, od vrhunskih materijala, sa lux enterijerima, izgradjeno je I prostorno predstavljeno na velikom broju sajmova graditelja! Interesovanja za kupovinu nekretnina; stanova, vila, kuca , ne jenjava I pored , uslovno receno, ekonomskih  problema u zemlji. Na Zlatiboru se I dalje gradi, lokacijski se pomeraju zahtevi prema Vodicama, Cajetini, Sirogojnu.  Sve to jeste Zlatibor, bilo posumljeni delovi, bilo suvati, uglavnom, svak nadje sebe u odredjenom prostoru, na mestu gde mu dusa dise I zivi svojim zahtevom za slobodom!

 

Izgradnja sportskih terena, skijalista,bazena,spotskih hala,uskoro, izgradnja gondola, koja ce od skijalista Obudojevica, prevoziti  turiste do ski centra Tornik, zasenice mnoge centre sirom zemlje,pa I van njenih granica! Na ski centru Tornik, uredjene su tri staze,koje se tokom sezone skijanja , cak I u nedostatku snega, pomocu topova uvek  osvezavaju I popunjavaju snegom, tako da ljubitelji skijanja sa zadovoljstvom uvek dolaze na Tornik.  Veliko interesovanje za gradnju, pojavilo se  I ispod ovog ski centra, zbog prelepe prirode, jezera I reke, tako da  I taj deo aktuelan I po svemu atraktivan za mnoge sportove; skijanje, paraglajding, plivanje, planinarenje, jahanje, lov , ribolov, dzipijade, dobija nove objekte I usluzne kapacitete, koji su izgradjeni, I cija je izgradnja planirana tematski, vec u pripremi!

Uglavnom, Zlatibor I sve u vezi njega, uvek ostavlja otvorene mogucnosti za svaciji plan I potrebe!

Dodjite nam I uverite se sami, do tada pogledajte priloge na nasim site-vima

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Оставите одговор